Podgorica: Gradska čistoća samo za neke?

Poštovanje!

Molim vas da mi objasnite da li je moguće da u pravnoj državi, koja je kandidat u EU, da građani moraju da plaćaju falsifikovane račune za nepostojeću javnu uslugu ???

DOO Čistoća Podgorica krši prava potrošača građana Podgorice,tako što:

1. Nema potpisan ugovor ni sa jednim građaninom Podgorice iako ih zakon o zaštiti potrošača jasno obavezuje (Glava II čl.35 stav.1,2 itd; čl.36, 38,55,-60).

2. Ne pruža uslugu prevoz i odvoz komunalnog otpada u mnogim naseljima i ulicama (na pr.Ul. Miladina Šega Vujoševića na Staroj Zlatici), a iste prisiljava da im plaćaju falsifikovane račune, iako nemaju niti infrastrukture niti usluge.

3. Diskriminiše građane: jednima (Tološi) po 3-4 puta dnevno odvoze i čiste a Stara Zlatica, Ul. Miladina Šega Vujoševića, nijednom.

4. Falsifikuje “zapisnike o izmjerenoj stambenoj površini”, adresu, kvadraturu i potpise građana (imam vještačenje sudskog vještaka grafologa ) i tako falsifikovane podatke unose u račune i kartice potrošača i naplaćuju građanima. Ako ne plate, pomoću javnih izvršitelja koji ne provjeravaju, kao i suda, prinudno naplaćuju sa računa građana.

5. Obmanjuje državne organe (izvršitelje, sud, inspekcije) i tako nezakonito se bogate kršeći prava građana i Zakone Crne Gore, za koje tvrde “da se ne mogu primijeniti na njihovo društvo”.

6. Na zahtjeve građana, nas 12, ne daju nam uvid u falsifikovane zapisnike i ne sprovode upravni postupak nego nas čak i vrijeđaju, ili ignorišu, a poručuju da moramo plaćati takve nezakonite “račune”.

Molim vas da prokomentarišete prava potrošača čl.35 ,38, 55 ,itd. Zakona o zaštiti potrošača i da me primite. Imam neoborive dokaze za sve tvrdnje, a sve u cilju procesuiranja odgovornih u DOO Čistoća Podgorica koji očigledno sve rade sa podrškom gradske administracije, što su u nekim izjavama i potvrdili.

Hvala na razumijevanju.

Jedan komentar

  1. 08. 05. 2017. at 10:54

    Poštovani,

    Nadležnim organima, uključujući i Savjet za zaštitu potrošača, ova prijava je proslijeđena na upoznavanje i izjašnjenje.

    IA tim će se truditi da prikupi neophodnu dokumentaciju, kako bi dodatno rasvijetlio i pružio doprinos unapređenju pružanja usluga od javnog interesa.

    IA tim

Ostavi komentar