Politička razrješenja i spora pravda

Imenovan sam na period od četiri godine na funkcionersko mjesto. Poslije dvije godine dolazi druga vlast pa me smenjuje samo zato što sam član druge partije i dovodi na moje mjesto njegovog člana iz njegove partije.

Ja sam raspoređen na drugo mjesto bez rješenja o razrješenju, tek poslije tri godine i sedamnaest dana, po nalogu Upravne inspekcije. Ja se žalim i još je postupak u toku pred Upravnim sudom.

Upravni sud donosi presude, koje predsjednik opštine i ne izvršava. Ima li ko u ovoj državi da naredi predsjedniku opštine da poštuje presude suda i ima li ko u ovoj državi da naredi da se poštuje zakon?

Svaka vlast koja dođe ona postavlja svoje ljude bez znanja i iskustva. Vršioci dužnosti budu po dvije i tri godine i onda se raspiše konkurs za dva mandata.

Poslije moramo preko sudova da ostvarimo svoja prava koja su skupa i dugo traju. Svako je nenadležan za sve i nemaš kome da se žališ na bahatost i nezakonja predsjednika opština, koji ne poštuju Zakon o državnim službenicima i namještenicima.

Onda plate kasne po četiri – pet mjeseci, doprinosi za sedam – osam godina i niko ni za šta ne odgovara. Svašta nešto, puno nepravilnosti ima. Ja ne znam da je iko izgubio posao zato što ne zna da radi nego su zaposlili jos duplo više a Vlada daje saglasnosti. Ja ne znam ko potpisuje te saglasnosti a stolice se nema od viška, koje partija dovodi svaki dan.

Svi ćute a ima puno i puno nepravilnosti…

Leave A Comment