I sezonski posao “preko veze”?

Poštovani,

Javni rad “Neka bude čisto” je projekat Zavoda za zapošljavanje, a izvršilac komunalna preduzeća lokalnih samouprava. Projekat je namijenjen teže zapošljivim licima, kako zbog godina starosti, tako i radi lakšeg invaliditeta. Zavod ga organizuje i šalje imena lica koji imaju pravo konkurisati, a komunalna preduzeća biraju kandidate.

Za taj javni rad se redovno interesujem i ja, jer je to šansa da se nešto kao sezonski rad prihoduje u porodični budžet.

Pune 4 posljednje godinem lokalna samouprava Šavnik, odnosno, preduzeće Komunalne djelatnosti -Šavnik zapošljavaju dva ista lica, a redovno mene odbiju bez obrazloženja i bez prava žalbe. Na odluci koju sam dobio nije navedeno ni jedno ni drugo.
Jedini motiv moga odbijanja moze biti politička pripadnost, jer se zna da ja ne glasam vlast, a da su navedena lica glasači DPS-a.
Napisaću žalbu opštinskoj Komisiji za žalbe, ali znam da će se desiti ćutanje administracije dok se javni rad ne završi, a možda i bez odgovora, što je redovna pojava u lokalnim samoupravama. O ovim namještanjima i namještanjima odrađivanja pripravničkih radova sam spreman govoriti i javno.

Leave A Comment